Nieuws

BLIJF UP-TO-DATE OVER VERZEKEREN, BELEGGEN EN BANKIEREN

De dagen worden korter en traditioneel brengt dat een inbraakgolf op gang. We zien jaar na jaar dat dieven graag op pad trekken wanneer het vroeger donker wordt. De omschakeling naar het winteruur zorgt dan ook voor een sterke stijging in het aantal inbraken in Vlaanderen.  

Wat kan je daartegen doen? En dekt jouw brandverzekering diefstal(schade)? Dingen om eens bij stil te staan! 

Wat dekt jouw brandverzekering? 

Het korte antwoord voor de meesten met een standaard brandverzekering: een brandverzekering dekt standaard geen diefstal of schade door inbraak. Toch kun je meestal wel een diefstaldekking toevoegen aan jouw brandverzekeringspolis. 

Wat dekt zo’n diefstaldekking in jouw brandverzekering precies? 

  • Schade aan jouw woning. Inbrekers forceren vaak sloten, deuren of ramen om binnen te komen.
  • Schade aan jouw inboedel: de dieven gaan zelden zachtaardig om met jouw bezittingen en zijn vaak bijzonder gehaast, waardoor er schade kan ontstaan aan meubels en andere bezittingen.
  • De diefstal van jouw bezittingen zelf: het spreekt voor zich dat je vaak het meest inzit met de gestolen goederen an sich. 
  • De diefstal van huisdieren.
  • Meegenomen voertuigen in garages van jouw woning. 

Dit geldt meestal zowel voor effectieve inbraak via de voordeur, als voor binnenklimmen, het gebruik van vervalste sleutels en zelfs van inbraak met hulp van binnenuit (iemand die wel degelijk toegang heeft tot een gebouw en de inbreker hielp binnen te komen).  

De details verschillen echter steeds van verzekeraar tot specifieke polis. Wij geven jou graag meer informatie over onze mogelijkheden. 

Informeer geheel vrijblijvend naar onze verzekeringsopties

Waarom is een diefstaldekking nuttig? 

Zoals gezegd merken we elk jaar een enorme stijging op gebied van inbraken in België wanneer het winteruur ingaat. Concreet betekent dat (volgens officiële cijfers van de federale politie) dat er jaarlijks zo’n 50,000 (!) inbraken geregistreerd worden in België. Dat zijn er zo’n 136 per dag. Bovendien moet je weten dat dit een gemiddelde is dat dat nu wat lager staat door de Covidjaren die mensen meer in huis hielden…

Het spreekt voor zich dat je bij een inbraak al genoeg aan het hoofd hebt. Je bent spullen verloren en moet ze vervangen, je kan schade hebben, wil sloten vervangen etc. Het laatste waar je dan nood aan hebt, is financiële zorgen. Een diefstaldekking zorgt ervoor dat de verzekeraar de financiële kant van het verhaal op zich neemt. 

Wat kan je nog meer doen om inbraak tegen te gaan? 

Je verzekeren tegen inbraak is één ding, maar natuurlijk is het nog steeds beter om te voorkomen dan te genezen. Daarom hebben we nog een aantal tips voor je opgelijst die moeten helpen inbraak tegen te gaan: 

  • Zorg voor buitenverlichting met bewegingssensoren. 
  • Sluit alles steeds goed af wanneer je jouw woning verlaat. 
  • Laat jouw waardevolste bezittingen nooit in het zicht liggen. 
  • Hou in de eerste plaats ook geen grote sommen geld of dure spullen thuis.
  • Voorzie in een alarmsysteem én activeer het uiteraard telkens wanneer je jouw woning verlaat. Dit klinkt logisch, maar wordt al eens over het hoofd gezien…

 

Heb je een specifieke vraag? Ben jij op zoek naar een goede diefstalverzekering? Contacteer ons vrijblijvend. 

Het kan bijzonder geruststellend zijn te weten dat je goed verzekerd bent, maar alles begint met de juiste informatie. Enkel zo kun je de beste beslissing nemen. Wij geven je graag advies op maat van jouw specifieke situatie. Aarzel dan ook niet ons te contacteren met al jouw vragen over een brand- en/of diefstalverzekering. 

Je belt ons op  051 56 67 41, stuurt een mailtje naar info@kantoorvolcke.be of vult ons formulier in op onze contactpagina.